Affiliate marketing met een eigen website

Geplaatst op 04-03-2022

Categorie: Computer en internet

Met behulp van affiliate marketing is het mogelijk om een periodiek inkomen te creëren met uw eigen website. Bij affiliate marketing promoot u producten op uw website, waarbij een bezoeker op de pagina van een bepaald product kan klikken op een affiliate link. Deze link zorgt ervoor dat er bij de bezoeker een website in beeld komt waarop het product kan worden aangeschaft. De bezoeker koopt het product niet op uw website maar op de website van de adverteerder.

Uw website is een doorgeefluik waarbij er via de affiliate link een code aan de adverteerder wordt doorgegeven die gekoppeld is aan uw eigen website. Als een bezoeker van uw website afkomstig blijkt, zal er een vergoeding aan u toegekend worden wanneer de bezoeker het product aanschaft. Daarbij is het vaak zo dat uw code ook in een cookie wordt opgeslagen. Zodat wanneer de bezoeker het product niet meteen koopt, maar een paar dagen later, de commissie alsnog aan u kan worden toegekend.

Vrolijk Internet Services kan u ondersteunen bij het opzetten van uw eigen affiliate site. Vrolijk Internet Services levert een PHP script die u op uw webhosting pakket kunt installeren en waarmee eenvoudig een affiliate website kan worden opgezet. Zo krijgt u met het script onder andere toegang tot een afgeschermde omgeving. Na het inloggen als beheerder kunt u uw affiliate webwinkel naar eigen smaak inrichten. Zo kunt u productcategorieën aanmaken binnen uw webwinkel en datafeeds van diverse affiliate platformen aan deze categorieën koppelen.

Een voorbeeld van een affiliate platform dat op deze wijze heel eenvoudig met het script te integreren is, is Daisycon. TradeTracker is een ander affiliate platform waarvan de datafeeds kunnen worden toegevoegd binnen het affiliate script. Door gebruik te maken van datafeeds kunt u uw affiliate shop zeer snel vullen met producten, waarbij elk product wordt voorzien van productinformatie en een afbeelding.