Hoe stijg ik online boven mijn concurrentie uit?

Geplaatst op 06-12-2021

Categorie: Computer en internet

Online marketing is belangrijk om een website goed te waarderen en beter dan de concurrentie te zijn. Ondernemers die online marketing gebruiken moeten daardoor uitblinken in zowel hun professie als in het marketen van deze business. Dit is niet alleen lastig en tijdrovend, het zijn daarbij gewoon twee full time banen. Dit is ook waarom het voor ZZP ondernemers zo lastig is en blijft om constant de juiste klanten aan te trekken via online marketing.

Voor ondernemers is het niet altijd eenvoudig om een nieuwe marketing techniek aan te leren en deze te gebruiken. Daarom is het verstandig om eerst goed te bekijken hoe een en ander in zijn werk gaat. Shortcuts bestaan vaak maar voor korte tijd en kunnen negatieve effecten op de lange termijn behouden. Daarom is het altijd aan te raden om een strategie te bedenken die blijvend is en die eigenlijk direct al resultaat oplevert.

Succes met online marketing is vaak het resultaat van de combinatie van kwantiteit en kwaliteit. Zeker in tijden waarin het rustiger is met opdrachten, en in de opbouw fase van het bedrijf zouden ondernemers een tandje meer moeten doen om boven de concurrentie uit te stijgen. Een hoge positie in de zoekresultaten kan bereikt worden door dagelijks een extra informatief artikel op de website te plaatsen en hier backlinks naartoe te sturen. Dit soort linkbuilding strategieen worden door weinig marketers optimaal gebruikt en daarom kan concurrentie in veel gevallen worden ingehaald. Stel je maar eens voor wat er gebeurd wanneer je twee jaar lang iedere dag een artikel op de website plaatst en hier twee van dit soort startpagina links naartoe bouwt. Na twee jaar staan er ruim 700 artikelen op de website over uw werkzaamheden. De kans dat de concurrentie u dit nadoet is heel erg klein.